Drijvend zonnepark

Bij de gemeente Texel heb ik gewerkt aan het ontwikkelen van een drijvend zonnepark. Dit project was onderdeel van het grotere project om een energieneutrale openbare verlichting op Texel te realiseren. In de eerste fase van het project hebben we gerealiseerd dat het drijvende zonnepark evenveel energie opwekt als de openbare verlichting van Texel verbruikt.

 

Ik heb dit project gedurende lange tijd opgepakt. Gebruik makend van een regionale en landelijk subsidie heb ik dit project opgezet, de politieke besluitvorming doorlopen, de aanbesteding uitgevoerd tot aan uiteindelijk de realisatie. Daarvoor zijn op het bezinkwaterbassin van de rioolwaterzuivering 927 zonnepanelen gerealiseerd.

 

In een latere fase heb ik de vergroting van het drijvende zonnepark opgepakt. Zowel de opzet, de besluitvorming als de inkoop en uitvoering was ik voor verantwoordelijk. De volledig beschikbare ruimte van het bezinkbassin ligt inmiddels vol met zonnepanelen. Een mooi resultaat!

Gerelateerde projecten
Zonnepanelenproject Maasgouw

Meer hernieuwbare energie realiseren op de daken van haar eigen inwoners. Dat is het doel van het Zonnepanelenproject van de gemeente Maasgouw.

energie
Duurzaamheid bij La Vuelta

In 2009 was Assen het startpunt van de wielerronde 'La Vuelta'. Een goede aanleiding voor de provincie Drenthe en de Spaanse regio Arag√≥n om gezamenlijk de relatie tussen…

evenement
Implementatie van duurzaam inkopen

Bij duurzaam inkopen worden naast economische, ook sociale en milieuaspecten meegenomen in het inkoopproces. Overheden willen een voorbeeld geven op het gebied van duurzaam…

inkoop